Recerca, docència i col·laboracions

Recerca, docència i col·laboracions

Recerca i docència

Docència postgrau

CASAP forma part de la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària ACEBA (UDACEBA), col·laborant en formació post grau de residents de medicina familiar i comunitària i d’infermeria familiar i comunitària.

CASAP també acull infermeres residents en rotació externa procedents d’Unitats Docents catalanes (UDM de Catalunya Central, Costa de Ponent, SSIBE, Girona i CST), estatals (Galicia, Astúries, Madrid, Castella i Lleó) o internacionals i residents de medicina familiar a traves de programes d’atenció primària (Construir Salud - OSPeCON, Vasco de Gama – WONCA, etc.)

Recerca i formació

Docència pregrau

CASAP acull estudiants de pregrau del pràcticum d’infermeria de cursos de 2n, 3r i 4rt de la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat d’Andorra, Blanquerna-URL, Escola Universitària Gimbernat...

CASAP també acull rotacions del pràcticum d’estudiants de medicina de 4rt, 5é i 6é de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat Internacional de Catalunya.

D’altra banda CASAP és obert a la rotació d’estudiants en Tècnic de Cures i Auxiliar d’Infermeria i de Graus formatius en administració.

Recerca

Recerca

La recerca és un dels principals aspectes a desenvolupar en el dia a dia de qualsevol Equip d’Atenció Primària o organització prestadora de serveis sanitaris. A CASAP plantegem la recerca en activitats diagnòstiques i terapèutiques i també en la gestió dels mateixos serveis.

Els professionals de CASAP participen també en projectes propis, nacionals o internacionals de recerca.

Comunicacions orals

Publicacions

visites

Visites i col·laboracions

CASAP també organitza estades de dies o setmanes per professionals d’atenció primària orientades a innovació en la gestió de serveis. Hem rebut visites de països diversos (Mèxic, Kazakhstan, Regne Unit, Alemanya, Països Baixos, Hongria, Ucraïna) coordinades amb el Departament de Salut, el Fòrum Europeu d’Atenció Primària i la Oficina de Barcelona de la Organització Mundial de la Salut.

Visites

Les estades més destacables per durada i continuïtat han estat vinculades a:

  • “Pasantias”de professionals d’atenció primària coordinades amb el Ministerio de Salud de Chile (MINSAL),
  • Escola Universitària d’infermeria de Singapur
  • Care for Chronic Condition (CfCC) – International training program for health care professionals Irmgard-Bosch-Bildungszentrum
  • European Hospital and healthcare Federation (HOPE)

Col·laboracions nacionals i internacionals

CA ES EN FR
Ves al contingut