Targeta Sanitària Europea

Targeta Sanitària Europea

La Targeta Sanitària Europea (TSE) és el document personal i intransferible que acredita el dret a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des d’un punt de vista mèdic, durant una estada temporal a països de la Unió Europea (UE), de l’Espai Econòmic Europeu (EEE) o a Suïssa, tenint en compte la naturalesa de les prestacions i la durada de l’estada prevista, d’acord amb la legislació del país d’estada, independentment que l’objecte de l’estada sigui el turisme, una activitat professional o els estudis.

Si voleu saber-ne més sobre la TSE, podeu consultar la web de la Comissió Europea i la de la Seguretat Social.

Qui pot sol·licitar-la?

Totes les persones que estiguin afiliades a la Seguretat Social poden demanar-ne una personal o per als seus beneficiaris. 

A què dona dret?

La Targeta Sanitària Europea dona dret a atencions sanitàries urgents durant una estada temporal en països de la UE, del territori del EEE i a Suïssa:

UE: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania, Suècia i Xipre.

EEE: Noruega, Islàndia i Liechtenstein.

Nota: Si sou atès per una urgència en algun d’aquets països, se us aplicarà normativa a la que està sotmès qualsevol ciutadà del país. 

Com s’utilitza?

A l’hora de necessitar una assistència mèdica, cal adjuntar el document d’identitat corresponent.

On es tramita?

Mitjançant Internet al web de l’Institut Nacional de la Seguretat Social:

A les oficines de l’INSS (Institut Nacional de la Seguretat Social). La seu més propera al nostre CAP és:

Riera de Sant Llorenç 103
08850 Gavà
93 6624954

Ves al contingut